torstai 12. marraskuuta 2015

Imetysnaama jyrähtää: metatyö

Tasa-arvoa ajava alter egoni, Imetysnaama, jyrähtää jälleen. Tällä kertaa lukijan toiveesta, ja koska olen hyvin vakavasti blogiurani ottava ihminen, olen jo itseasiassa esitestannut aiheen facebookissa.


Keskustelu lähti siis tästä metatyö-linkistä, jota jaettiin ahkerasti somessa. Itse jaoin linkin saatesanoilla "Mä en ole sitä mieltä, että teen kaiken metatyön meidän perheessä, mutta olen joka tapauksessa sitä mieltä, että "Justhan meillä viime vuonna ostettiin uudet haalarit/kengät/hanskat lapsille" -miettinen ja sen hengenheimolaiset voisi lukea tämän.". Tuota linkkiin liittyvää Marja Hintikka-ohjelmaa olen yrittänyt katsoa, kun oletettavasti kuulun kohderyhmään, mutta ärsyyntynyt aika nopeasti.

Olin siis aluksi sitä mieltä, että meillä ei ole tätä metatyö-ongelmaa: annan Miettisen pakata uimakassit ja viikonloppumatkan tavarat, ja kerran jopa valtuuttanut sen ostamaan synttärikakun koristeet ja joskus se osti jotkut hanskatkin. Että olen todella edistyksellinen, rento enkä nipota turhista. Meillä vastuut on jaettu ja me ollaan tässä perheessä molemmat ärsyttäviä monessakin suhteessa, mutta ettei ne piirteet liity siihen, kumpaa sukupuolta me ollaan. 

Varmasti on niinkin, että äidit joskus hössöttävät ihan turhaa jonkun uimakassin kanssa ja innostuvat liikaa jostain Mini Rodinin dropeista. Ärsyttää, että toinen väheksyy sitä haalarirumbaa, ja ajattelee, että itselleni elämän täyttymys on valita jotain tuotteita netistä, kun hänelle se on "ihan sama". Ja vaikka olisikin ihan sama, niin ne tuotteet on hankittava joka tapauksessa, joten miksi sitä pitää kommentoida että "Meillähän on haalari ja kengät". Että niin on, mutta ei mahdu enää päälle ja nyt olisin kiinnostunut tämän asian hoitamaan ja en jaksa palata aiheeseen kuukauden päästä kun niitä ei enää saa ja sinäkin havahdut aiheeseen. 

Aikani aiheesta keskusteltuani, tulin kuitenkin siihen tulokseen, että meillä tilanne ei siis kuitenkaan ole sen kummempi kuin muuallakaan. Olin vaan muutaman asian delegoinut eteenpäin, ja ollut päsmäämättä. Asiat, joista puhuin, eivät kuitenkaan olisi ikinä tapahtuneet, ellen olisi itse niitä laittanut alulle. Että ei täällä imetysnaaman tasa-arvoisessa kehdossa sen paremmin asiat sitten kuitenkaan ole. 
Tähän Miettinen sanoisi jotain auton katsastuksesta, mattojen pesusta, jalkapalloharkoista ja pyörän korjauksesta, ja kyllähän mä sen tiedän, etten tekisi mitään niiden eteen. Että kai silläkin on sitten ne omat metatyönsä, vaikka sen elämä ei IKINÄ OLE NIIN VAIKEETA KUIN MUN :)!